Wederom winst voor softbaldames

Na een voortvarende start van het seizoen twee weken geleden, wisten de dames van Seven Hills gisteren hun tweede competitie wedstrijd ook winnend af te sluiten.

Tegenstander Jeka, uit Breda, begon sterk en scoorden in de eerste inning 3 punten. Seven Hills profiteerden in de gelijkmakende slagbeurt van de fouten die in de verdediging gemaakt werden en wist twee spelers over de thuisplaat te krijgen.

In de tweede inning kwamen beide teams tot scoren, waarbij de dames uit Zevenbergen iets succesvoller waren. De 2 – 3 achterstand buigden zij om naar een kleine voorsprong van 6 – 5. Absoluut hoogtepunt deze inning was de inside the park homerun van Manon Jaspers.

In de derde inning kwam er voor Seven Hills nog één puntje bij, maar met name in de vierde inning waren de Zevenbergse dames op dreef. Karin Kruijswijk opende de gelijkmakende slagbeurt van de vierde inning met een geheel onverwachte en perfect uitgevoerde stootslag. Seven Hills wist deze inning de bal goed te raken. Zes lopers kwamen over de thuisplaat. In de vijfde en tevens laatste inning kwamen daar nog drie punten bij, terwijl Jeka de laatste inningen niet meer tot scoren wist te komen.

Beste slagvrouw bij Seven Hills was Mariska de Vos. Alle vier slagbeurten resulteerde in een honkslag en zij kwam tot vier binnengeslagen punten.

Pitcher Daphne van Eijk had eveneens een goede wedstrijd. In de eerste inning had zij het met drie maal vier wijd even zwaar, maar daarna was de slagzone duidelijk. Zij kreeg in vijf innningen 21 slagvrouwen tegenover zich, maar liet slechts twee honkslagen toe!

Eindstand Seven Hills – Jeka: 16 – 5