Softbal seizoen 2013

Na een goed seizoen in 2012 hadden we zin in het nieuwe seizoen, wederom in de 4e klasse. Het seizoen van 2013 liep wel iets anders dan gedacht… In december 2012 vertelde Nicole dat zij zwanger was en in janauri kwam pitcher Marian met hetzelfde bericht. Tijdens de binnentrainingen zijn we zodoende begonnen met het opleiden van nieuwe pitchers, maar bij de eerste buitentraining vertelden middenvelder/picher Carla en pitcher Daphne vervolgens dat ook zij zwanger waren! Daarnaast was Clarette nog te geblesseerd om mee te gaan doen. Zodoende zag het er naar uit dat we halverwege de competitie geen eerste, tweede èn derde pitcher meer zouden hebben! En uberhaupt slechts 9 speelsters…

De aanvang van de competitie was zeer goed. We haalden 8 punten uit 5 wedstrijden, stonden tot aan de zomerstop op de eerste plek en pakten als 5e wedstrijd een zeer mooie overwinning op Stags, de uiteindelijke kampioen van dit seizoen. Deze wedstrijd was tevens de laatste wedstrijd van Daphne en Carla. Een zware taak stond voor ons team. De nieuwe pitchers, Coby, Saskia en Moniek, hadden het zwaar maar pakten gedreven hun nieuwe taak op. Met goede onderlinge sfeer en motivatie hebben we nog 3 punten gepakt. En met slechts 1 wedstrijd met 8 speelsters was de opkomst van de overgebleven 9 speelsters zeer goed. Ook de trainingen werden goed bezocht.

Ondertussen zijn Nicole en Marian bevallen, beiden van een prachtige zoon. Nicole heeft aangegeven te stoppen met softbal. Carla en Daphne gaan in december bevalllen.

Hopelijk hebben we volgend seizoen weer meer dames in het team en kunnen we hetgeen we afgelopen seizoen bijgeleerd hebben gaan toepassen in 2014.

Nu lekker even niets. In januari beginnen we weer met de binnentrainingen in de Sporthal De Parel in Fijnaart.