Dames hebben weer de winst binnen gehaald

De dames van Seven Hills begonnen vanmorgen om 10:30 uur aan hun tweede wedstrijd van het seizoen. Na de overwinning vorige week zat de winning spirit er wel in. Maar tegenstander vandaag was Zwijndrecht, een solide team met goede hitters. Dat werd meteen bevestigd, want de allereerste slagvrouw van Zwijndrecht sloeg op de allereerste pitch van de wedstrijd direct een zuivere homerun! Drie slagvrouwen later kwam daar, met twee lopers op de honken, nog een drie-honkslag bovenop, waardoor Seven Hills bij aanvang van haar eerste slagbeurt tegen een 3-0 achterstand aan keek.

Al snel bleek het pitchen van Zwijndrecht niet van hetzelfde niveau als het slaan. Toch had Seven Hills moeite met de zeer wisselende pitches en stonden ze al snel op twee nullen. Daarna viel de eerste honkslag en keerde het tij. De punten liepen achter elkaar binnen. De eerste inning eindigde met een 8-3 voorsprong voor het team uit Zevenbergen.

Seven Hills heeft de voorsprong de gehele wedstrijd weten te behouden. Na de eerste inning hebben de dames uit Zwijndrecht weinig mooie honkslagen meer laten zien en zat de verdediging van Seven Hills goed dicht. De eerste, en later bleek enige, honkloopster van Zwijndrecht die vanaf het tweede honk ging stelen werd door een strakke aangooi van catcher Saskia van Opstal direct uitgegooid. Verder vielen het mooie dubbelspel van korte stop Moniek van Opstal en een prachtige textbook vangbal van linksvelder Kim Saarloos op.

Aanvallend ging het Seven Hills ook voor de wind. Saskia van Opstal sloeg in de tweede inning een in the ballpark homerun, waarna Zwijndrecht direct hun pitcher wisselde. De dames van Seven Hills moesten aan deze veel snellere en zuiver gooiende pitcher sterk wennen. De vijf slagvrouwen daarna gingen allen direct uit, waarvan drie zelfs met drie slag. Maar in de vierde en laatste inning kreeg Seven Hills vat op de sterke pitcher van Zwijndrecht en kwamen er, door onder andere drie twee-honkslagen, vier dames over de thuisplaat. Het resultaat was een verdiende winst voor Seven Hills.

Eindstand Seven Hills – Zwijndrecht: 13 – 6