Aspiranten vs. Boosters 11 april 2015

Eindelijk was het zover,onze eerste wedstrijd van de competitie. We speelden thuis tegen de Boosters uit Roosendaal. Er was hoop op mooi weer, maar dat viel een beetje tegen. Gelukkig is het uiteindelijk toch droog gebleven. Een uur van tevoren begonnen we met de warming up, bestaande uit rek en stretch oefeningen, het warm gooien van de werparm, fielden en ballen slaan.

Om 12.30 uur begon de wedstrijd en we hebben anderhalf uur gespeeld. Door een aantal afmeldingen werd er gespeeld met 8 spelers: Niels als pitcher, Lex als catcher, Raymond op het eerste honk, Celine op het tweede honk, Yordi als korte stop, Cas op het derde honk en Davey en Jelmer, in hun debuut bij de aspiranten speelden in het buitenveld.

De Boosters begonnen in de eerste inning met hun slag beurt. Doordat Niels mooie ballen gooiden en het binnenveld goed reageerde waren de Boosters niet in de staat om te scoren. Na 3 spelers uit waren wij aan slag, waarop Niels en Yordi 2 punten scoorden.
De tweede inning ging ook gelijk op. De Boosters scoorden 4 punten en wij scoorden er 2, die gemaakt werden door Raymond en Niels. Nadat Niels 60 ballen had gegooid was het de beurt aan Yordi. Ook hij gooide mooie ballen en sloot de inning af met 2 strike outs. De slagbeurt van de Boosters in de derde inning duurde maar kort door het goede gooien van Yordi, desondanks hadden ze toch 1 keer gescoord.
We hadden met onze slagbeurt nog een half uur om punten te scoren omdat we 4-5 achter stonden. Dit was tevens ook onze gelijkmakende slagbeurt, er werden mooie hits gemaakt en er werd goed gelopen op de honken. Uiteindelijk scoorden Raymond 2 maal, Celine 1 maal, Niels 2 maal, Yordi 1 maal, Lex 1 maal,Cas 2 maal, Davey 2 maal en tenslotte Jelmer 1 maal. Uitendelijk wonnen we met 16 – 5.

Felicitaties aan de spelers, in het bijzonder aan Davey en Jelmer voor hun hulp in het buitenveld, de coach Jelle en de trainers Wessel, Duncan en Kars.

Zou je meer willen weten over honkbal en wil je een keer mee komen trainen? De aspiranten (12-15 jaar) trainen elke donderdag van 6 tot half 8.